Crònica del pelegrinatge a Fàtima

Divendres, dia 12 de maig, 44 pelegrins “el grup de la Puríssima” vam aterrar a l’aeroport de Lisboa. Hi ens esperava un autocar que ens portà al Santuari Nacional de Crist Rei, on vam tenir la nostra primera fita al sòl portuguès, la Sta. Missa, concelebrada per  Mn. Artur, Mn. Joan i Mn. Marc: els tres sacerdots del grup. Vam pujar als peus del Monument i mirador des d’on vam contemplar les esplèndides vistes de la capital lusitana.  A continuació ens vam dirigir al Lisboa Story Center per tal d’aproximar-nos a la història de la ciutat. Després de dinar al restaurant d'una illa artificial i descans a l'hotel, a la tarda vam completar l’ activitat cultural amb la visita al centre històric, acompanyats  per un excel·lent guia portuguès.  Al final el riquíssim sopar al restaurant Bella Lisa amb vistes al Castell Sant Jordi. El nostre esperit ja festejava el dia del 13 de maig! Data esperada: després de matinar el dissabte,“el nostre autocar” ens recollia cap a Fàtima! Durant el trajecte, de quasi dues hores, vam poder pregar, cantar, descansar i passar estones molt divertides amb concursos d’alt nivell! Així començàvem aquell  dia per agrair a la Senyora de Fátima la seva maternal sol·licitud de aparèixer els  tres pastorets  i deixar-nos els seus missatges de gran actualitat avui també.

Arribats a l’esplanada del Santuari, tothom amb cants, res del Rosari, armats en cadires plegables i grans pancartes amb missatges de la Verge, esperàvem l’entrada de la imatge de la Mare de Déu de Fàtima. Per fi, en veure-la, amb joia, li vam saludar agitant  els nostres distintius (mocadors, gorres i pancartes del grup). La Mare es va dirigir cap a l’altar  on es va celebrar la Missa solemne del centenari, presidida pel Sant Pare Francisco, que hi va canonitzar els germans Jacinta i Francisco Marto.

Després del dinar a la Casa de les dominiques, a la primera hora de la tarda vam fer el viacrucis a la Via Sacra, en el recorregut del qual vam contemplar cada estació amb molta devoció gracies a las meditacions dirigides per Mn. Artur i radioguies individuals, que ho transmetien. Més tard reunits en el Santuari, davant de la Capella de las Aparicions i davant de la imatge de la Mare de Déu de Fàtima, fitxant en Ella el nostre cor i ulls, ens vam consagrar al seu Cor Immaculat . Li varem demanar poder-li respondre  com els pastorets: fent nostre el lema de les nostres  pancartes “pregar i fer penitència pels pobres pecadors”, “rebutjant errors de l'ateisme i perquè Rússia sigui consagrada al Cor Immaculat” i pel res diari del sant rosari.

L’endemà, diumenge 14, a migdia -cansats, però feliços- tornàvem a Barcelona, on a la capella de l'aeroport del Prat Mn. Artur, com a regal, ens va celebrar la missa dominical. Vam aprofitar-la per agrair a la Mare de Déu aquest intens i profund pelegrinatge, tan cuidadosament preparat  tant en la seva logística, com en el vessant espiritual.  Va sortir tan redonament també gràcies a la llarga preparació de tres anys de Gerricos  i dels primers dissabtes, conferències i ja a prop del viatge, 33 dies de meditacions abans de la Consagració i per últim la Novena a la Verge de Fàtima. En la benedicció final de missa, Mn. Artur, ens va recordar: “No tingueu por, ara ja pertanyeu a la Mare de Déu. Us cuidarà com a propietat seva.” Gràcies, Reina del Sant Rosari, per poder estar amb Vós a Fátima.

                                                                       Carmen Cámere de la Torre Ugarte

Rep totes les nostres novetats al teu correu electrònic Subscriu-te