Un pas més en la conversió pastoral de la Parròquia

L'equip que participa en el procés de conversió pastoral de la Parròquia sota la direcció del rector, Mn. Ramon Corts, va viure el passat dissabte 22 de setembre, una jornada per elaborar la visió de la nostra Parròquia, d’acord amb el nostre pla pastoral “Parròquia en marxa” i el comú de l’arxidiòcesi “Sortim!”. Les guies d'aquesta jornada, la Sra. Teresa Valero i la Sra. Chus Morán, van recordar que Déu té un somni: "Aneu i feu deixebles a tots els pobles, batejant-los en el nom del Pare, i del Fill, i de l'Esperit Sant, ensenyant-los a guardar tot el que jo us he manat" (Mt. 28, 19-20).

La visió de la parròquia és una imatge present d'un futur desitjat, és una imatge de com volem que siguin les coses, i per tant és una imatge que demana canvis. L'objectiu de la conversió pastoral és passar de ser una parròquia de manteniment a una parròquia missionera, en la que els seus membres siguin deixebles missioners. És també el somni del Papa Francesc expressat a la seva exhortació Evangelii Gaudium: "Somnio amb una opció missionera capaç de transformar-ho tot".

Teresa i Chus van proposar un "Diari de Reflexió" que va servir de guia perquè els participants meditessin diversos aspectes d'aquest procés, contestant preguntes com per exemple "Què és allò que més desitges per a la teva parròquia i que veus lluny o impossible?", i intentant de visualitzar com serà la nostra comunitat d'aquí a uns anys.

La major part d'aquest procés de reflexió, durant la jornada, es va fer en forma d'oració davant el Santíssim Sagrament, a la capella de la Casa d'Espiritualitat Maria Immaculada, a Tiana. Finalment, al final de la jornada es va elaborar una proposta de visió de futur per la Parròquia, que serà proclamada per Mn. Ramon Corts, i comunicada a tota la comunitat parroquial.

Rep totes les nostres novetats al teu correu electrònic Subscriu-te