Missatge del rector del 23 de març

Estimats amics i feligresos,
Déu vos guard!

A hores d'ara, ja esteu prou assabentats de l'allargament de l'estat d’alarma. Disposem-nos, doncs, tots plegats a estar-nos més temps a casa, tot i que això es faci particularment difícil als infants, als quals els envio les meves més afectuoses salutacions.

Els grans haureu d’atendre les vostres ocupacions, ja siguin professionals, ja siguin les de casa. També cal fer la compra i tantes coses més, com exigeix el bon ordre d’una llar. Quan totes aquestes coses siguin ateses, preneu-vos aquesta reclusió com una mena d’exercicis espirituals. Personalment, a mi aquesta idea em dona serenor. Els exercicis demanen ordre. Exercici vol dir entrenar-se, esforçar-se, tenir pautes de comportament. Els exercicis espirituals demanen serenor. Psicològicament ho podem fer. Em refereixo a no tenir sempre el cap ocupat amb tantes notícies negatives que ens arriben: informats sí, obsessionats no. En fi, els exercicis espirituals demanen una actitud de pregària i de silenci.

Ja sé que es retransmeten moltes Misses per televisió i per internet (YouTube, Instagram, etc.) A mi, personalment, em sembla que les pràctiques de sempre són uns rituals que ens sanen, que ens donen seguretat i tranquil·litat. A propòsit d’això sols us vull recordar que el Sant Pare ha parlat de la importància en aquests dies del rés del Rosari.

El cardenal Omella ens recomana d'adherir-nos a la convocatòria del proper dia 25 de març a les 19:30, a resar el Rosari per les víctimes del coronavirus, familiars, personal sanitari, servidors de l’ordre públic, etc. i, a continuació, a unir-nos a la Consagració al Sagrat Cor de Jesús i a l’Immaculat Cor de Maria de tota la península Ibèrica i les illes. Es retransmetrà per 13tv i per la COPE.

Pel que fa a la nostra basílica, continuem amb tot allò que ja us anunciàvem en les comunicacions anteriors. Els qui estigueu a prop de la basílica i sentiu el toc de les campanes, aprofiteu-lo per unir-nos espiritualment tots plegats. A més dels tocs habituals, fem sonar les campanes cada dia a les 20h per afegir-nos als aplaudiments que hom fa arreu per encoratjar els metges i sanitaris, aportant-hi nosaltres la nostra pregària més fervent.

La parròquia de Sant Francesc de Sales està tancada. Els sacerdots no poden celebrar-hi la Missa privada perquè els sagristans estan indisposats per raons fonamentalment d’edat i delicat estat de salut. A la Concepció quedem Mn. Joan, el P. Adrián i servidor. Mantenim les portes obertes i estem sempre a la vostra disposició.

Finalment, estimats amics, us vull donar gràcies pels oferiments tan nombrosos que hem rebut, de cara a algun voluntariat. També pels ànims que ens doneu a través de les xarxes socials.

Aprofito aquesta avinentesa novament per animar-vos i expressar-vos el meu afecte i enviar-vos la nostra benedicció.

Ramon Corts i Blay, rector

 
 
Rep totes les nostres novetats al teu correu electrònic Subscriu-te