Crònica de la segona sessió del curs "CREURE PER PARLAR"

Dissabte, 17 d'abril de 2021

Un dissabte qualsevol després de dinar. L'hora perfecta per a una migdiada, per a alguns. D'altres preferiran deixar-se veure pels carrers plens de Barcelona, arrossegats per les botigues. Una minoria, però cada cop creixent, ho té molt clar: volen destinar aquell temps, un dissabte a les 16:30h, per formar-se, per aprendre a parlar.

S'obren les portes del claustre i el jovent pren lloc entre adults també. Les cadires gairebé són totes plenes. Una veu dona la benvinguda i el nostre estimat rector Ramon Corts comença a introduir el tema des d'un punt de vista doctrinal: Com sabem de l'existència real de JesucristEn quins testimonis podem basar-nos? Només està escrit als Evangelis? Qui més dona fe dels seus seguidors i la seva revolució?

I així, entre aquestes preguntes, ens anem assabentant. Dels historiadors romans del segle I i dels jueus que recullen també el seu testimoni. Tots coincideixen en un aspecte: Jesús exisití, i els seus seguidors varen fer molt de soroll. Revolucionaris.

Després de intercanviar opinions i tenir l'oportunitat de conèixer a més gent durant el “coffee-break”, es presenta a l’invitat. És en Lluís Carreras, advocat de profesió i tertulià de “hobby”. Un clar defensor de la fe en els mitjans de comunicació.

Reconec que amb ell vaig aprendre molt. D’una forma més pràctica, amb titulars només, arguments per explicar i raonar allò en què creiem: Que si trobem que la dona està integrada i té un bon paper a l'Església, que per què les riqueses de l’Església són patrimoni universal, que quin és el sentit de vendre-les, etc.

Realment és un obsequi i una oportunitat que no s’ha de deixar passar. S’ha de ben aprofitar. És un mitjà per a formar-se, replantejar-se la fe i trobar respostes.

Crec que no et deixa indiferent.

Miriam Barroso Pons

 

Rep totes les nostres novetats al teu correu electrònic Subscriu-te