Creure per parlar, un curs per fonamentar la fe i argumentar-la

El dissabte 12 de Febrer iniciàrem la primera sessió del curs CREURE PER PALAR, d'aquest curs 2021-2022. S'havien apuntat telemàticament seixanta persones, majoritàriament joves. Algunes activitats de fora de la parròquia, la mort del malaguanyat bisbe Vedell, feren que, al final ens reunírem quaranta participants.

La sessió va anar molt bé. En la primera part, el rector, Ramon Corts, va exposar què eren els miracles obrats per Jesucrist i les classes d'aquests grans signes (psicològics, físics, còsmics). El rector va mostrar com els miracles no poden ser afegitons als textos evangèlics interpolats la comunitat cristiana primitiva. Per parlar d'això va recordar la data de la composició dels textos i com encara podien quedar testimonis vius dels miracles vius quan els evangelis veieren la llum pública, els quals testimonis podrien denunciar que els miracles que els evangelis narraven no eren veritat.

També recorregué mossèn Corts a les fonts prèvies a la redacció dels evangelis ( els reculls, primer, de les paraules de Jesús i, després, dels fets o miracles que operà Jesús). Va enumerar a nombre de miracles que coneixem i va dir-nos, que si els volguéssim treure dels evangelis, aquests perdrien el seu sentit, tants són els miracles. Tot el que explicà mossèn Corts, fent els matisos oportuns, era per demostrar la historicitat dels miracles, proves també de la divinitat del Senyor.

La segona part fou ocupada per la bona intervenció del nostre habitual conferenciant l'advocat Lluís Carreras de Catholic Voices, que desenvolupà el tema, Per què casar-se? Sorprenent els enfocaments que anava oferint el senyor Carreras junt amb unes argumentacions tan ben travades.

A tots dos, moltes gràcies!

Adjuntem vídeos sobre aquestes xerrades gravats per mossèn Artur Migas, a qui tothom agraís la seva activitat.

L'EQUIP DE CREURE PER PARLAR

 

Rep totes les nostres novetats al teu correu electrònic Subscriu-te