JOAN ROIG I DIGGLE

Estimats amics,

Amb aquestes paraules, iniciem una secció per informar-vos sobre el nostre nou beat de la Concepció, d'El Masnou, de Barcelona, de tota l'Església, JOAN ROIG I DIGGLE (John per a la seva mare), que morí màrtir als 19 anys perdonant els seus botxins.

Ja des d'ara em permeto insistir fèrvidament que us feu divulgadors de la devoció a aquest nou beat, especialment entre els joves.

A principis de novembre, el nostre cardenal va beneir una ESCULTURA DEL NOU BEAT, que hem col·locat al claustre, just en el lloc on ell s'asseia per pregar i contemplar quan era entre nosaltres. Els nostres joves el tindran així més a prop, es recordaran d’ell i els serà un estímul a la seva vida cristiana.

Em permeto també demanar-vos la vostra col·laboració per sufragar l'escultura, convençut que la intercessió d'aquest jove atraurà abundoses benediccions per a la nostra parròquia. En teniu més informació al peu de la pàgina.

Amb afecte.

Mn. Ramon Corts i Blay, rector

PER QUÈ JOAN ROIG I DIGGLE?

Ens podríem preguntar si, en les circumstàncies actuals, hem de dirigir la nostra atenció a la beatificació d’un noi de 19 anys. A aquesta pregunta podem respondre dient que els sants són per a nosaltres un exemple i uns intercessors.

Joan Roig i Diggle

Davant de la situació de pandèmia en la qual ens trobem, el futur beat, Joan Roig Diggle, ens és un exemple de la recerca de Déu i de solidaritat cristiana envers els més necessitats. Al mateix temps, el jove beat és un intercessor davant Déu perquè allunyi de nosaltres i particularment dels més febles, aquesta pandèmia.

Hi ha encara altres motius per fomentar la devoció a John, com era anomenat aquí, a la parròquia:

  • Primer, perquè era un veí nostre, vivia al carrer Mallorca cantonada Girona
  • Segon, perquè era un feligrès de la Concepció
  • Tercer, perquè és un gran testimoni, com altres nois de la nostra demarcació parroquial, que va oferir la seva vida per Jesucrist, violentament segada en la flor de l’edat.

En definitiva, sentim aquest jove màrtir com algú que ens pertany, algú que té moltes coses a dir-nos en la situació social present, en especial als nostres joves, als de la parròquia, als de Barcelona i d’arreu. Que el jove Joan Roig els sigui un impuls per a una unió més gran a Jesucrist i a l’Església, a ser uns testimonis valents i humils de Jesucrist i a servir els germans.

BIOGRAFIA

Joan Roig i Diggle (1917-1936) nasqué a Barcelona, fill de Ramon Roig i de Maud Diggle, també de Barcelona, però d’ascendència anglesa. John parlava indistintament en català, castellà i anglès.

Fou batejat a la Parròquia de la Puríssima Concepció, on ja s’havien casat els seus pares. De petit destacava pel seu bon comportament i la seva religiositat. Estudià a l’Escola Pia del carrer Diputació. Abans dels 10 anys manifestà a la seva mare el seu desig de ser missioner. Solia anar a la Concepció i s’asseia al pedrís que hi ha al claustre, davant de la capella del Santíssim, mentre pregava mirant el brollador. Als 17 anys, per un problema econòmic, la família hagué de traslladar-se a viure a El Masnou. A més de treballar, seguí estudiant a Barcelona per acabar el batxillerat. Ingressà a la Federació de Joves Cristians de Catalunya, i es dedicà plenament a l’apostolat entre els joves. Cada matí anava a missa dedicant almenys dues hores diàries a la vida espiritual.

Morí als 19 anys, assassinat per odi a la fe, després d’haver rebut l’Eucaristia i d’acomiadar-se de la seva mare dient-li “God is with me”. Les darreres paraules que van sortir dels seus llavis foren adreçades als seus botxins: “Que Déu us perdoni com jo us perdono”.

 

DONATIUS PRO JOAN ROIG I DIGGLE

CAIXABANK: ES93 2100 0816 1202 0063 6741

  

Més informació sobre Joan Roig i Diggle: joanroigdiggle.com
Rep totes les nostres novetats al teu correu electrònic Subscriu-te