Visita al Monestir de les Saleses

El 28 de desembre de 1622 va morir a Lió, França, el qui pocs anys després fou declarat sant, Francesc de Sales, bisbe i doctor de l’Església. 

La comunitat de la Parròquia de Sant Francesc de Sales, de Barcelona, celebra la festa del seu patró el 24 de gener de cada any, en record de la data en què sant Francesc fou enterrat a la Basílica de la Visitació a Annecy, el 24 de gener de 1623.

Enguany, doncs, celebrem els 400 anys de la seva mort i donem gràcies a Déu per la seva vida, la seva obra i el seu exemple de bondat, dolcesa i mansuetud.

El rector de les parròquies de Sant Francesc de Sales i de la Puríssima Concepció, Mn. Ramon Corts, va tenir la feliç idea de visitar les monges Saleses de l’orde de la Visitació de Santa Maria. Havent passat moltes dificultats i persecucions, durant la guerra civil van haver d’abandonar el Monestir de Passeig de Sant Joan; després de la guerra el van comprar i refer els germans Maristes. En tornar d’Itàlia, les monges van anar a un altre Monestir del Passeig de la Vall d’Hebron, però mai s’ha trencat el vincle entre les monges Saleses i la Parròquia, per exemple, en el centenari del temple.  El temple és la seu de la Parròquia i la resta del Monestir és un col·legi dels germans Maristes.

Un bon grup de feligresos de les dues parròquies van fer la visita esmentada a les monges Saleses, acompanyats pel seu rector, el 23 de gener de 2023 a la tarda. Les vuit monges Saleses van acollir  amb gran alegria els visitants, i tots vam escoltar les paraules del rector, que va explicar la història del Monestir, de Santa Joana Francesca de Chantal, fundadora de l’orde de la Visitació i de Sant Francesc de Sales; després, les monges van parlar de  l’espiritualitat de Sant Francesc. Tot seguit vam anar a l’Església, on vam llegir un fragment bíblic, el rector el va comentar, vam fer unes pregàries i vam cantar dues estrofes dels Goigs a llaor del Sant.

Va ser una tarda  que ens va fer un gran bé espiritual; va omplir el nostre cor de pau i d’agraïment a Déu per l’experiència viscuda i per la vida d’aquestes religioses, que des de la seva clausura preguen amb senzillesa per la nostra fermesa en la fe i la nostra fidelitat a Jesucrist, i per tot el món.

Aquesta visita també ens esperona a ser més ferms en l’amor i a continuar formant comunitat. Donem-ne gràcies a Déu.

Montserrat Martínez


Deixa un comentari